Auxili-ja! vraagt hulp

Auxili-ja! biedt (financiële) steun aan…. En vraagt om hulp……..
Dat behoeft uitleg!

Ook Auxili-ja! maakt een vreemde tijd door. Het werelds proeven dat we afgelopen februari zouden doen in 't Fortuin is tot nader order uitgesteld. Het ijsblok in de tuin van de pastorie ging ook niet door. Dat hopen we volgend jaar tijdens kermis te kunnen neerzetten.
Maar ook in andere opzichten is het een rare tijd. Zoals u weet steunen we mensen uit onze regio die projecten of goede doelen opstarten of draaien in alle delen van de wereld. Maar, er zijn de laatste maanden weinig mensen die nog de grens over gaan. We krijgen de laatste tijd dan ook weinig aanvragen voor financiële steun voor projecten.

Lees meer: Auxili-ja! vraagt hulp

Benedictus penning

De Benedictuspenning komt van het grootste klooster in de wereld, Monte Cassino, waar Donato Ogliari, een goede vriend van pastor Sjaak, nu de abt is. Het klooster is gebouwd over het graf van de H. Benedictus. Benedictus is de stichter van de Benedictijnen en de Patroon van Europa. Bij elke 6 maanden voorzitterschap van de EU, gaat de toorts van Benedictus vanuit dit klooster naar het Europese land dat dan de EU voorzit. 

Jaarlijks geeft Monte Cassino een penning uit aan vrijwilligers die het verschil maken in Europa. Tijdens het laatste bezoek van pastor Sjaak op zijn wijdingsdag op 25 oktober gaf bisschop Donato een penning aan hem met het verzoek om binnen mijn kring iemand hier een plezier mee te doen. Donato was in Wervershoof voor zijn wijding in 1986 en bij de oprichting van Brasili-Ja door burgemeester Meijer. Pastor Sjaak vertelde hem dat deze groep nog steeds bestaat en inmiddels een wereldwijd verschil maakt. Een "logische" keuze dus dat dit rode doosje naar de secretaris van de Stichting gaat....

Het is gewoon een bescheiden internationaal teken van Dank Je Wel en waardering voor de secretaris en voor alles waar de mooie werkgroep al zoveel jaar mee bezig is. Het mooiste was het daverend instemmend applaus vanuit de kerk toen de penning op Oudejaarsavond aan Kees Ooijevaar werd uitgereikt..

Zijn wij op de goede weg?

In de vergadering van 31 oktober hadden we Sara Kinsbergen uitgenodigd om met ons van gedachten te wisselen over het reilen en zeilen van onze stichting. Sara is werkzaam op de Radboud Universiteit in Nijmegen als ontwikkelingssocioloog en doet onderzoek naar Kleine Particuliere Initiatieven en weet hoe je in je eentje een verschil kunt maken. Het werd een indrukwekkende, soms confronterende, maar steeds positieve avond.

Martijn verwoordde het als volgt: “Wat ik stiekem altijd al dacht is gisteravond bevestigd: we zijn een unieke, hechte en bonte verzameling mensen met bevlogenheid en betrokkenheid die het belangrijk vindt op enige wijze iets te betekenen voor de mensen om ons heen. Ik heb het gisteravond beleefd als inspirerend, verhelderend en soms ook confronterend (in positieve en prettige zin overigens)”.

Afscheid

Tijdens onze jaarlijkse BBQ hebben we afscheid genomen van Lonneke vd Gulik en Esther van Velzen. Jarenlang hebben zij zich ingezet voor onze stichting en daar zijn we ze zeer erkentelijk voor. Gelukkig hebben beiden toegezegd hand en span diensten te blijven doen.

Sjaak de Boer (via de mail):                                                             

“Ik zou graag Esther en Lonneke willen danken voor hun jarenlange inzet en creatieve energie die ze in Auxilia hebben gestoken. Het team is wat het is dank zij de vrijwilligers die het dragen. Door alle samenwerking is er veel moois tot stand gekomen. Het feit dat de werkgroep al 33 jaar bestaat zegt veel over het goede doel en de sfeer die er van uit gaat.

Ik ben enorm trots op het feit dat Auxilia nog steeds een naam is die een glimlach bij mensen teweeg brengt, zonder schandalen of fraude. In de tegenwoordige maatschappij is dat op zichzelf al bijzonder”.

afscheid

For a purpose - juni 2019

Prachtig nieuws vanuit Nederland. Afgelopen weken zijn de basisscholen " R.K. Basisschool De Schelp " en " Werenfridus basisschool " uit Wervershoof hard aan het werk geweest om geld in te zamelen voor de lopende en aankomende projecten van onze organisatie. Ze hebben op de meest creatieve manieren geld opgehaald. Zo hebben ze in samenwerking met verschillende winkeliers uit Wervershoof een Bingo georganiseerd, waar mensen onder het genot van zelfgemaakte koekjes en cupcakes hebben genoten. Er is een transportbus, tot de nok volgeladen met statiegeld flessen. Kinderen zijn langs de huizen gegaan om klusjes te doen, en dit alles om ons en Nepal verder te helpen met onze (lopende) projecten. Grote dank aan Auxilia-Brasili-ja. Auxilia-Brasili-Ja is een stichting, gevestigd in Werversoof, die kleinschalige organisaties ondersteunt, met als doel de ‘Mileniumdoelen’ te behalen. (voor hun volledige visie bekijk de link:http://www.auxilia-brasili-ja.nl/). Samen met onze Wouter de Groot zijn ze de basisscholen langs gegaan, met het verhaal over onze projecten in Nepal. Het door de kinderen opgehaalde bedrag is door deze organisatie verdubbeld, wat maakte een geweldig bedrag van 6318,50 Euro. Ongelooflijk wat deze kinderen hebben kunnen binnenhalen om een plek als Nepal verder te helpen. Diepe respect. We kunnen trots zijn als organisatie, hoe er vanaf zoveel verschillende kanten steun is voor onze projecten. Grote dank aan alle donateurs en sponsors, die vertrouwen hebben in ons werk en onze organisatie. Ook de mensen die we hier niet hebben vernoemd. Elke kleine bijdrage is een hoop waard in een land als Nepal. Wij zullen ervoor zorgen dat het geld goed en zorgvuldig zal worden besteed. TOGETHER WE CAN MAKE A DIFFERENCE

Contact

 Naar Contactpersonen>

U kunt ons werk ondersteunen:

NL16 RABO 0368948870
t.n.v. Auxilia-Brasili-ja

KvK nr: 371000429
RSIN/fiscaalnr. 816039562

 anbi logo

Sponsors

Add Social
't Fortuin Wervershoof

Archief

In het archief vindt u:

  • de projecten op jaarvolgorde
  • een lijst met de acties uit voorgaande jaren
  • het nieuwsarchief
  • een verzameling van de rondzendbrieven
  • het 25 jarig jubileum 

Ga naar het archief >

logo sponsorkliks

©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl