Rondzendbrief - juni 2019

Beste mensen

Voor u ligt de derde rondzendbrief van dit jaar.

Misschien is u al opgevallen dat er een iets andere naam onder het logo staat. Vanaf nu heten wij Auxilia-! Een kleine terugblik: In 1986 zijn wij begonnen als “Brasili-ja”. Deze naam kwam voort uit het feit dat pastor Sjaak ging werken in Brazilië en een groep mensen uit Wervershoof vond dat Sjaak daarbij moreel en vooral financieel moest worden ondersteund. Omdat Sjaak zijn werkzaamheden daar stopte werd onze naam in eerste instantie veranderd in Auxilia. Dit hebben we niet lang volgehouden omdat deze naam onvoldoende bekend werd onder de mensen. Men bleef zeggen: “Oh, je bedoelt Brasili-ja”. We hebben er toen Auxilia-Brasili-ja van gemaakt. Nu vinden we het tijd geworden om onze naam te veranderen in “Auxilia-!”.

Afscheid

We gaan afscheid nemen van twee mensen die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor Auxilia-!

Esther van Velzen en Lonneke vd Gulik willen wij ontzettend bedanken voor hun inzet. We nemen “officieel” afscheid van jullie tijdens onze jaarlijkse BBQ.

Agenda

Op 26-05, 21-07 en 11-08 zijn er bij Piet en Joanna Neefjes (Vok Koomenweg 5 in Wervershoof) zogenaamde “Open Tuinendagen”. U kunt gedurende deze dagen hun tuin komen bewonderen en ik kan u verzekeren dat het zeer de moeite waard is. Er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd die bestemd is voor Auxilia-!.

Ik heb u al eerder gewezen op het gratis sponsoren van onze stichting. Als u gaat naar de website www.auxilia-brasili-ja.nl vindt u op de “homepage” het logo van Sponsorkliks. Als u de link die er onder staat aanklikt komt u meteen op de        juiste site. U kunt daar uw winkel zoeken en bestellen zoals u gewend bent.

Het kost u geen cent extra maar u helpt op deze manier wel onze stichting.

De Schelp en De Werenfridusschool in Wervershoof doen elk jaar mee met de vastenactie. Dit jaar is de opbrengst   gegaan naar Auxilia-! In februari heeft Wouter de Groot van Stichting “For a Purpose” een indrukwekkend verhaal gehouden tijdens een vergadering. Dat deed ons besluiten om de opbrengst van de vastenactie niet alleen te schenken aan “For a Purpose”, maar het bedrag wat door de kinderen is opgehaald te verdubbelen. Wouter is alle klassen langs geweest om zijn verhaal te vertellen. Dat maakte zeer veel indruk op de kinderen. Zo veel dat ze heel enthousiast aan de slag gingen.

Er zijn statiegeldflessen opgehaald (1220 grote flessen en ruim 100 kleine, samen voor een bedrag van 331 euro!), er zijn door kinderen zelf acties bedacht (wat te denken van auto’s wassen, bingoavond verzorgen, stuiterballen verkoop, cupcakes maken en verkopen) en de kinderen zijn aan de slag gegaan met “Heitje voor een karweitje”. Ik kan u vertellen dat er hard gewerkt is om de huizen aardig netjes te maken en dat veel kinderkamers door henzelf zijn opgeruimd. Er zijn hele leuke karweitjes bedacht: weddenschap met oma, bij papa zijn sokken aantrekken, spelletje doen met oma, chips uitdelen tijdens Ajax – Juventus, dansen op straat en ga maar door. Dankzij het enthousiasme van de kinderen en de leerkrachten is er een bedrag opgehaald van 3159,25 euro. We hebben Wouter dus een bedrag van 6318,50 euro kunnen geven. Iedereen die, op welke wijze dan ook, hieraan zijn steentje heeft bijgedragen willen wij ontzettend bedanken: kinderen, ouders, leerkrachten, sponsoren. Grandioos.

Plannen voor 2020

April - “Werelds Proeven“

Augustus - Kermisactie, viering in de botsauto's en een ijsblok in de pastorietuin,  BBQ

December - Kerstmarkt

Dit staat al vast. Maar er zou best wel iets toegevoegd kunnen worden. We houden u op de hoogte.
Kees Ooijevaar, secretaris

  • Hits: 523

Contact

 Naar Contactpersonen>

U kunt ons werk ondersteunen:

NL16 RABO 0368948870
t.n.v. Auxilia-Brasili-ja

KvK nr: 371000429
RSIN/fiscaalnr. 816039562

 anbi logo

Sponsors

Add Social
't Fortuin Wervershoof

Archief

In het archief vindt u:

  • de projecten op jaarvolgorde
  • een lijst met de acties uit voorgaande jaren
  • het nieuwsarchief
  • een verzameling van de rondzendbrieven
  • het 25 jarig jubileum 

Ga naar het archief >

logo sponsorkliks

©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl