Archief 2008

Thames river mission walk

Fr Ivan Fang MHM
NatWest account number: 40080021
Sort code 60-14-27
Address: 55 The Broadway, Mill Hill, London NW7 3WF

thames river mission walk

Op de foto zien we Father Ivan Fang bij het begin van zijn 5 dagen durende “120 mile walk” langs de rivier de Theems. Het weer heeft hem niet altijd meegezeten deze dagen en dan hebben we het nog niet over de vele lichamelijke pijntjes.
Gelukkig heeft Father Ivan veel medewandelaars gehad. Mensen die “gewoon“ een stuk met hem meeliepen.

Auxilia-Brasili-ja heeft deze tocht mede gesponsord voor een bedrag van Euro 5,- per gewandelde mile.

Het geld dat Father Ivan bij elkaar heeft gelopen is bedoeld om de projecten die priesters in China en Cambodja hebben opgezet te continueren.
In China wordt een deel van het geld besteed aan middelen voor een school voor dove kinderen. Een ander deel gaat naar drinkwaterprojecten in bergachtige gebieden.
In Cambodja gaan de gelden naar verschillende voedselprojecten en naar weeshuizen.

Roemenië

Het verrast me elke keer weer opnieuw. Jonge mensen besluiten om tijdens hun stage in den vreemde, mensen te helpen, mensen die in veel mindere omstandigheden wonen en werken dan dat zij gewend zijn. We hebben in het verleden al een aantal jonge mensen extra ondersteund die dat gedaan hebben. Zo ook Mieke Lakeman uit Onderdijk. Zij is eind januari naar Roemenië  afgereisd om daar te gaan werken met gehandicapten, die vaak onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven.

Ik ben alweer eventjes terug uit Roemenië en ik heb weer ontzettend veel mooi en goed werk kunnen verrichten. Ik heb veel mensen blij kunnen maken en ze waren me ontzettend dankbaar.
In totaal had ik €2035,- ingezameld en ik heb veel mooie spullen voor hen kunnen kopen. Ook had ik een vrachtwagen geregeld voor ik weg ging die 5 pallets vol met spullen hebben afgeleverd in Roemenië.

Via deze weg wil ik nogmaals alle mensen die gedoneerd hebben ontzettend bedanken.
In het bijzonder Stichting Auxilia uit Wervershoof voor de geweldige cheque die ik van hen heb mogen ontvangen. Maar natuurlijk ook alle mensen die spullen hebben gegeven die met de vrachtwagen zijn meegekomen. Dat maakte het plaatje compleet . De mensen in het centrum zijn mij, en dus ook jullie, ontzettend dankbaar.
Dank jullie wel. Of op zijn Roemeens: Multsumesc Frumoase

Liefs Mieke

{yoogallery src=[/images/stories/projecten/roemenie/] height=[200]}

The Magis

Via Dorus Wubbels (Mill Hill) kwamen we terecht bij de Loreto Sisters in Kenia. Zuster Stephanie O’Brien werkt daar als directrice van het Zaidi Centre for Ignatian Spirituality. Hun centrum kent verschillende programma’s, die het leven van de mensen daar moeten verrijken. The Magis is een programma dat zich richt op het opleiden van jonge mensen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar.
Het doel van het programma is drieledig:
*persoonlijke ontwikkeling
*creëren van vriendschapsbanden tussen de verschillen bevolkingsgroepen onderling
*het opzetten van kleinschalige activiteiten die ervoor zorgen dat mensen een inkomen krijgen en zo voor zichzelf kunnen zorgen.
Het is in Kenia hard nodig de verschillende bevolkingsgroepen met elkaar in contact te brengen en daarvoor is goed leiderschap nodig.  
Op dit moment zijn er al 8 trainingsweekends geweest en hebben 120 jonge mensen het programma gevolgd. In augustus van dit jaar hoopt men 50 tot 80 mensen een training te geven van twee weken. Ofschoon er ook veel moeite wordt gedaan lokale sponsors te zoeken is hulp van buitenaf onontbeerlijk.

Auxilia-Brasili-ja heeft The Magis ondersteund met een bedrag van Euro 1000,-.

Kerstmarkt 2008

Kerstmarkt 16 december 2008

Een gezellige drukte was het op de kerstmarkt in Wervershoof. Vanaf 12.00 uur kon men bij onze kraam terecht voor informatie over onze stichting. Daarnaast hebben heel veel mensen overheerlijke farturas geproefd.  Farturas zijn traditionele Portugese donuts, die met een beetje suiker en kaneel vele tongen hebben gestreeld.
kerstmarkt 2008


kerstmarkt 2008Dit kon allemaal gerealiseerd worden dankzij Handelsonderneming John Hoek. John heeft de hele middag de farturas staan bakken en we willen hem hiervoor nogmaals ontzettend bedanken. Topper.
De opbrengst, Euro 350,- is gegaan naar “Stichting Corazon para Cali”. Deze stichting is werkzaam in Colombia en ondersteunt daar allerlei projecten. Onze kerstmarktactie heeft ervoor gezorgd dat 35 kinderen een paar schoenen hebben gekregen.

www.stichtingcorazonparacali.nl

Joseph Bangura

Joseph Bangura is afkomstig uit Sierra Leone en is afgestudeerd aan de Rotterdamse Popacademie van het conservatorium. Auxilia-Brasili-ja heeft er mede aan bijgedragen dat Joseph zijn studie kon afmaken.

Joseph Bangura

  • 1
  • 2

Contact

 Naar Contactpersonen>

U kunt ons werk ondersteunen:

NL16 RABO 0368948870
t.n.v. Auxilia-Brasili-ja

KvK nr: 371000429
RSIN/fiscaalnr. 816039562

 anbi logo

Sponsors

Add Social
't Fortuin Wervershoof

Archief

In het archief vindt u:

  • de projecten op jaarvolgorde
  • een lijst met de acties uit voorgaande jaren
  • het nieuwsarchief
  • een verzameling van de rondzendbrieven
  • het 25 jarig jubileum 

Ga naar het archief >

logo sponsorkliks

©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl